Forum Chóralne

Program do nagrania chóru online

Witam,
czy ktoś z państwa poleca jakąś aplikacje/ program na której każdy chórzysta mógłby nagrać swoją partię i dołączyć ją do reszty? Chcemy stworzyć filmiki jak każdy śpiewa u siebie w domu i to skleić w całość, by powstała wspólna piosenka.
Proszę o pomoc.

W Chórze Uniwersytetu SWPS każdy nagrywał po swojemu, głównie na telefon komórkowy. Montaż zrobiła jednak z chórzystem (brawo Ewa Tsinska!) programem
Final Cut Pro X dostępnym na komputerze Apple. Myślę, że na PCty też są takie programy, ale nie próbowałem żadnego. Efekt końcowy przy naprawdę ekspresowym tempie pracy możecie zobaczyć tutaj: https://www.youtube.com/watch?v=iEtfSBGXoHI&t

My korzystaliśmy z Premiere Pro - 7 dni trial można skorzystać, program dość zaawansowany, ale polecam :slight_smile:

Polecam Blackmagic Design Davinci resolve, darmowy program (w wersji podstawowej) kompatybilny z wieloma systemami. Nie zostawia żadnych znaków wodnych na filmie jak to bywa często przy darmowych. Jest także sporo tutoriali na YouTube dla początkujących.

Mam info od MS:

„Teraz z planu Office 365E1 można korzystać przez 6 miesięcy za darmo, w nim są Teamsy”

możecie sprawdzić i potwierdzić ?